بالا بردن ظرفیت و استفاده از حداکثر توان تولید، یکی از مهمترین برنامه های مدیرعامل جدید شرکت پارس دارو بود که بر این اساس تعویض، نوسازی و اورهال تعدادی از دستگاه های قدیمی شرکت در دستور کار قرار گرفت.
دستگاه آبساز (Double RO) قدیمی شرکت با بیش از 22 سال کار و ظرفیت 200 لیتر بر ساعت، دیگر جوابگوی برنامه جدید تولید شرکت به ویژه در بخش نیمه جامدات نبود. مهندس حسام الدین صمدی راد کارشناس آبسازی واحد فنی و مهندسی شرکت معتقد است که این دستگاه آبساز دارای سیستم پیش تصفیه منسوخ شده و ریسک بالای آلودگی میکروبی بود که عدم کنترل دستگاه به صورت PLC هدر رفت بالای آب را موجب میشد. ضمن اینکه ظرفیت تانک ذخیره آب خالص 1800 لیتر بود .
با این شرایط برای تامین آب مورد نیاز تولید تعویض دستگاه ضروری به نظر میرسید. با تعویض دستگاه آبساز مشکلاتی که در دستگاه قدیمی مواجه بودیم برطرف شد. دستگاه آبساز (Double RO) جدید شرکت با ظرفیت 400 لیتر بر ساعت بر اساس استاندارد فارماکوپه انگلستان طراحی شده است. در این دستگاه، سیستم پیش تصفیه با تزریق مواد شیمیایی که ریسک کانت میکروبی را به حداقل میرساند، دارای مکانیسم های متعدد کنترلی است. در این دستگاه ظرفیت تانک ذخیره آب خالص نیز 3000 لیتر است.
مهندس حمیدرضا رشوند مدیر فنی و مهندسی شرکت نیز در این ارتباط میگوید: بعد از احصاء مشکلات دستگاه آبساز قدیمی، نیازمندی برای تعویض دستگاه آبساز به مدیرعامل محترم شرکت منتقل شد و در شرایط بسیار سخت از نظر تنگناهای نقدینگی، با مساعدت دکتر احمدی مدیرعامل محترم، خرید دستگاه آبساز جدید با کمیت و کیفیت بالا از شرکتهای دانش بنیان داخلی برای شرکت در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه خریداری و با تلاش شبانه روزی همکاران واحد فنی مهندسی و در زمان تعطیلات شرکت و بدون توقف تولید نصب و راه اندازی شد و بعد از انجام تست های مورد نیاز و تایید واحد آزمایشگاه کنترل کیفی وارد چرخه تولید شرکت گردید.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید آب در دستگاه جدید 100 درصد افزایش داشته است، گفت: قطعاً با نصب دستگاه جدید آبساز بسیاری از مشکلات گذشته و توقفاتی که به این دلیل داشتیم برطرف گردیده و بر اساس اعلام واحد برنامه ریزی حدود 30 درصد افزایش تولید محصولات نیمه جامدات را خواهیم داشت.
اورهال دیگ بخار ( بویلر LB 10000) دیگر اقدام مهمی بود که با برنامه ریزی و تشخیص فنی مدیر فنی و مهندسی به دست توانمند متخصصین واحد فنی مهندسی شرکت انجام شد. مهندس میثم ساجدی رئيس نگهداري و تعميرات تاسيسات شرکت تصریح میکند با اورهال دیگ بخار ضمن کاهش مصرف سوخت، حجم مصرف آب ورودی به صورت قابل توجهی کاهش یافته است و وضعیت دِ بی (حجم آب جابجا شده از یک مقطع مشخص در یک زمان مشخص) بهتر شده و آب ورودی با سختی زیر 20 وارد بویلر گردید. لِوِل ها و بلودان ها تغییر یافته و در مجموع عملکرد بویلر در حالت استاندارد قرار گرفته است.
لازم به یادآوری است، پیش از اورهال دیگ بخار بویلر LB10000، اورهال بویلر LB 14000 و اورهال کمپرسور هوای (Oil free) نیز توسط همکاران واحد فنی و مهندسی شرکت انجام شده بود.
نوسازی و اورهال دستگاههای قدیمی پارس دارو، برنامه مقطعی شرکت نبوده و با جدیت دنبال میشود و برگزاری کمیسیون برای خرید چند دستگاه تولید انجام شده و بعد از بازدیدهای صورت گرفته و انجام توافقات لازم، به زودی این دستگاهها خریداری و به بخش تولید شرکت اضافه خواهند شد که ثمره این اقدامات زیربنایی در آینده روی افزایش تولید نمایان میشود.
در پایان لازم به ذکر است، بنا بر نظر و دستور مدیرعامل محترم شرکت پارس دارو، در نوسازی و اورهال واحدهای مختلف تولیدی و فنی این شرکت، اولویت همکاری با شرکتهای دانش بنیان داخلی است تا از تمام ظرفیت داخلی کشور بهره برداری لازم صورت پذیرد.